Corona maatregelen

Vanwege de maatregelen van de Nederlandse overheid om de uitbraak van de ziekte Corona te beheersen, hebben wij ook enkele besluiten genomen. We volgen uiteraard de richtlijnen van zowel de overheid als het RIVM en wij willen niet dat er onnodige gezondheidsrisico’s worden genomen.

We nemen binnenkort, na 6 april, de beslissing of de Fleckviehdag op woensdag 24 juni 2020 doorgaat of wordt uitgesteld, dit gaat in overleg met Bayern Genetik en het gastbedrijf.

We vinden het niet verantwoord om in april de jury rond te laten gaan om koeien te selecteren voor de Koeverkiezing tot Fleckviehkoe van het jaar 2020. Normaal gesproken worden in april de beste tien koeien bezocht en teruggebracht tot drie. Wij vinden onze verkiezing geen noodzakelijke prioriteit. Momenteel bekijken we nog andere mogelijkheden om de verkiezing tot Fleckviehkoe toch te organiseren. De informatie van de al ingeschreven koeien blijft bewaard.

Ook vinden we het niet verantwoord om met een (buitenlandse) inspecteur bedrijven te bezoeken om Fleckscore inschrijvingen te verrichten. Dit wordt dus voorlopig ook uitgesteld. Hiervoor geldt ook dat de informatie van al opgegeven aantallen bij ons bewaard blijft.

Het is voor iedereen een hectische en onzekere tijd, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Wij wensen u het allerbeste voor u, uw naasten en uw bedrijf. En ook hier benadrukken we: Blijf thuis.