Samenwerking afzet kalveren

Voor Fleckvieh (kruisling)kalveren wordt niet overal en altijd een meerprijs betaald, terwijl de kwaliteit van de kalveren en de eigenschappen voor de kalverhouderij doorgaans toch uitstekend te noemen zijn. Voor onze leden hebben we een samenwerking met MKD driehoek gezocht. MKD staat voor de samenwerking tussen Melkveehouder, Kalverhouder en Diergezond. Het doel is door een langdurige samenwerking met de data uit de kalverhouderij directe terugkoppeling te krijgen over hoe goed uw kalveren het doen ten opzichte van het stalgemiddelde. Op die manier is een bonus te verdienen, maar veel belangrijker nog: U krijgt inzichten die u ook kunt gebruiken voor de kalveren die op uw bedrijf blijven.

MKD Driehoek haalt landelijk de kalveren op, en zal uw kalf rechtstreeks aan een kalverhouder afleveren. Geen onnodig gesleep met dieren en een schakel minder levert een hogere prijs op voor de veehouder en een gezonder kalf voor de kalverhouder. Win-Win dus.

Hoe werkt het? U belt of mailt dat u kalveren hebt die verkocht kunnen worden. Er wordt een dag afgesproken dat de kalveren opgehaald zullen worden. De kalvertransporteur heeft een weegschaal aan boord en weegt en classificeert het kalf direct. Zo weet u snel wat de opbrengst is en is er volledige transparantie over het gewicht.

Voor meer informatie en de exacte voorwaarden kijk op www.mkddriehoek.nl Bel of mail: 06 – 25 23 13 23 of  info@mkddriehoek.nl