Woensdag 20 juni Fleckviehdag

Op woensdag 20 juni vindt onze jaarlijkse Fleckviehdag plaats in Blankenham. Ons gastbedrijf, uitgekozen door Xsires, is de familie Hendriksen.

De familie Hendriksen melkt hier zo’n 160 melkkoeien. Er wordt op het bedrijf gebruikt gemaakt van een rotatiekruising met Fleckvieh, Brown Swiss en Holstein Frisian. In 2005 is hiermee begonnen om meer duurzaamheid en een betere vruchtbaarheid in de veestapel te krijgen. Het is ook een van de deelnemers geweest in de proef van Xsires met de Wageningen Universiteit. Het gebruik van Fleckvieh beviel zo goed, dat hiermee is doorgegaan. Deze resultaten kunt u op woensdag 20 juni met eigen ogen bekijken.

X-sires/Elly Geverink

X-sires/Elly Geverink

De dag starten we met onze eigen ledenvergadering. Vervolgens komt Caroline van der Plas aan het woord. Caroline van der Plas is in de agrarische sector bekend als iemand die opkomt voor boeren en tuinders uit alle sectoren. Als journalist en communicatiespecialist was zijn onder meer werkzaam voor LTO Noord en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders. Tevens is zij oprichter van het succesvolle sociale media-project @Boerburgertweet, dat in 2016 de Boerenbusiness-award voor het ‘Beste agrarische initiatief’ won. Begin dit jaar stond zij mede aan de wieg van Team Agro NL. Bij Team Agro NL werkt zij aan het bundelen van de krachten in de agrarische sector voor een krachtiger en effectiever boerengeluid in de media, maatschappij en politiek. U kunt Boerburgertweet vinden op: Facebook pagina Boerburgertweet of Twitter: Boerburgertweet. Meer informatie over het iniatief Team Agro NL staat op: https://www.teamagro.nl/.

Na de lunch, wordt de uitslag van de koeverkiezing bekend gemaakt. U kunt hiervoor nog stemmen (zie: Stem hier op één van de drie finalisten.

Stem op uw favoriete Fleckviehkoe van 2018

Stem op uw favoriete Fleckviehkoe van 2018

Na de huldiging van de koe, kunt u het bedrijf van de familie Hendriksen bezichtigen. Gelieve niet in bedrijfskleding te komen, u bent doorlopend van harte welkom op deze dag.

Adresgegevens: familie Hendriksen, Lageweg 10, 8373 EC Blankenham

Klik hier voor de uitnodiging: Uitnodiging Fleckviehdag 20 juni 2018